woensdag 29 september 2010

Hulp nodig bij het boxkleed!

Voor een lieve vriendin maak ik een boxkleed,
of eigenlijk voor het kleine mannetje wat in haar buik zit :)
Nu was dit de eerste keer, dus dan moet ik niet direct verwachten dat het helemaal super gaat, maar ik ben tevreden!
Alleen... Mijn machine lust aan de achterkant!
Hoe kan dat nou?
Wie o wie heeft de gouden tip voor mij?
10 opmerkingen:

 1. Staat je naaimachine op de juiste spanning? Je hebt er nu natuurlijk fyberfill tussen en dat naait even anders...kan ook aan het spoeltje liggen heb ik wel al eens gehoord dus wellicht een idee om even een ander spoeltje te proberen. Leuk werk he om een boxkleed te maken? Ik heb het gedaan toen onze oudste in mijn buik zat en was er zo blij mee, heel uniek en in de kleur die past bij mijn kamer. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi boxkleed!
  Ik stik nog niet lang, en ook nog niet veel, maar heb er ook al enorme last van gehad, en overal waar ik informeer zeggen ze mij dat komt door de spanning...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb dat al gehad als de naald aan vervanging toe was en niet scherp of recht genoeg meer was. Probeer eens met een andere naald ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er helemaal geen verstand van, maar ik ben de gelukkige!! Het boxkleed is voor ons kereltje!! Laiverd ik vind hem echt super mooi!!!! Geen idee hoe dat moet met die stiksels, maar ik geniet nu alvast van de foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jantina,

  Boxkleed ziet er mooi uit!
  Alleen jammer van dat lussen.
  Probeer de spanning eens wat strakker of losser te zetten en dan eerst op een proeflapje proberen.
  Kan ook wel eens helpen als je de machine een tikkeltje op zigzag zet!
  Veel succes ermee.
  Annejet zei al tegen me; kijk eens even op de site van Jantina, ze maakt erg mooie dingen. Nou, inderdaad, dat klopt!!!
  Succes ermee.
  Groeten Annemarie (schoonzus van Annejet)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oeh, ik laatst ook steeds lussen doen ik met de naaimachine aan de slag ging. Volgens m'n moeder ligt het dan vaak aan de spanning of er is iets aan de hand met het spoeltje.
  Succes ermee
  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Jantina!
  Het heeft inderdaad aan de spanning. Misschien heb je het klosje niet goed opgerolt op ligt het draad er niet goed op. Ik had het eerst ook, tot ik op naaicursus ging bij de moeder van een vriendin van me.
  Succes!
  liefs,
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ziet er mooi uit! Tja, en die lusjes? Ook ik zou zeggen dat het aan de spanning ligt. Ik heb er ook wel eens last van als ik 'dikkere paketten' door de machine probeer te krijgen. Wat rommelen met het spanningswieltje helpt dan wel. Succes! (En ach, mocht je ze niet wegkrijgen: ze zitten aan de onderkant...)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat het aan de spanning ligt is inmiddels al bekend maar wat vind ik die boxkleed leuk. Helemaal geweldig. Groetjes Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waarschijnlijk is je probleem al lang opgelost.. Ik heb er ook last van soms, als ik dan het spoelhuisje enzo schoonmaak met een kwastje en soms wat bij olie is het probleem verdwenen. Ik hoop dat je er geen last meer van hebt gehad. Leuke dingen maak je! Geweldige taart ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Hier word ik weer bij van, dankjewel! ♥